Advisory board

DAVID FOSTER

Legendarisk producent, låtskrivare, arrangör och artist.

Foster har bland annat samarbetat med Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston, Natalie Cole, The Corrs, Chicago, Earth, Wind & Fire, Celine Dion, Andrea Bocelli m.fl. Foster har också sinne för talang, och har de senaste åren fått fram nya stjärnor som Josh Groban, Renee Olstead och Michael Bublé. David Foster är för tillfället VD för amerikanska skivbolaget VERVE.

DESMOND CHILD

Låtskrivare och producent. Han har arbetat med artister och grupper som KissBon JoviAerosmithAlice CooperCherMichael BoltonRicky Martin och Meat Loaf. Desmonds verk har sålt sammanlagt 300 miljoner ex och 2008 blev Desmond Child invald i Songwriters Hall Of Fame

DAVID PAICH

Flerfaldig Grammyvinnande låtskrivare och keyboardist i rockgruppen Toto. Upphovsman till klassiska verk som ”Africa”, ”Rosanna” och ”Hold The Line”. David Paich har också som sessionmusiker spelat med artister som t ex  Michael Jackson till Eric Clapton.

DALLAS AUSTIN

Låtskrivare, producent, gitarrist och keyboardist. Han har arbetat med flera stora namn inom R&B och gjort låtar åt bland annat Pink, No Doubt, Madonna, Boyz II Men, TLC, Sugababes och Janet Jackson. Dallas Austin jobbar även som chefs-A&R på skivbolaget Island Def Jam.

BILL CHAMPLIN

Amerikansk Grammy belönad sångare, gitarrist, keybordist, låtskrivare, arrangör och musikproducent. Bill Champlin är känd för karriärer som leadsångare i Chicago, Sons of Champlin samt som soloartist.

JEAN BEAUVOIR

Legendarisk musiker & låtskrivare och var medlem i den klassiska punkgruppen The Plastmatics. Jean har skrivit låtar till KISS, Ramones, N’SYNC, The Pretenders, Nile Rogers etc. Han har turnerat med Bruce Springsteen, David Bowie, Tina Turner, Van Halen och The Who. Jean Beauvoir är också entreprenör och CEO på Voodoo Island Production. Jean är för närvarande på turne med sitt band Crown Of Thorns.

JÖRGEN ELOFSSON

Jörgen Elofsson är en svensk låtskrivare och producent vars musik rönt monumental framgång världen över. Jörgen som tidigare var artist under namnet Shane sadlade 1994 om till att bli låtskrivare på heltid och ingick i det legendariska Cheironkollektivet mellan åren 1997 till 2001. Sedan dess har Jörgen för sin musik belönats med två prestigefyllda engelska Ivory Novello Awards samt amerikanska Grammy och Emmy nomineringar. Jörgens låtar har genererat en skivförsäljning på över 150 miljoner sålda album och singlar som spelats in av bl.a Westlife, Britney Spears, Il Divo, Celine Dion, och Kelly Clarkson. Hans senaste projekt var Agneta Fältskogs hyllade comebackplatta “A” som rönt stora framgångar internationellt.

ANDREAS CARLSSON

Musikproducent och låtskrivare. Anses vara en del av det svenska musikundret och har förutom erfarenhet av låtskriveri, även skrivit böcker och agerat som jurymedlem i TV programmen IDOL och X Factor.

MARTIN INGESTRÖM

Jobbat i musikbranschen,  sen 1989 på bl.a Air Music Scandinavia AB, Chrysalis Records Sweden (GM),MCA Music Scandinavia AB (VD), MCA Records AB (A&R), Universal Music Publishing AB (VD/ President Nordic Region)

Festgeneral för Musikförläggarnas pris. Sitter i prisnämnden till Polar Music Price, styrelsemedlem i Singbox AB.

PER LINDVALL

Världskänd och Grammy-belönad svensk sessiontrummis som redan som 21-åring spelade på ABBA:s klassiska Super Trouper platta. Sedan dess har musikvärlden stått i kö och Per Lindvall har spelat med Stevie Wonder, Ray Charles, Chaka Khan, Veronica Maggio, Kylie Minouge, med flera. Per Lindvall turnerar för närvarande med det norska bandet A-ha.

IRIS CHOI

Creative manager som startade sin karriär i Universal Group 2008, och som sedan dess har byggt musikaliska broar mellan den koreanska marknaden och internationella aktörer. Hon har skapat starka relationer med koreanska skivbolag; SM Ent., CJ E&M., DSP Ent., Cube Ent., Jellyfish Ent., JYP Ent., Woollim Ent., Bighit Ent., Universal Music Korea, med flera. Iris Choi har även organiserat “Seoul Calling 2012” – ett låtskrivarläger med både nationella och internationella låtskrivare.

ANDREAS ÖBERG

Gitarrist och låtskrivare. Andreas är for många känd som en av världens  absolut förnämsta jazzgitarrister med hela världen som arbetsfält. Han har under senare år dessutom skrivit en mängd låtar för den asiatiska skivmarknaden.

JACK KNIGHT

Låtskrivare och producent för artister som P Diddy, Akon Faith Evans och J.Lo mfl. Jack Knight är också författare och grundare av Jack Knights Songwriters Academy i New York.

HIDE NAKAMURA

Ägare av Soundgraphics Inc i Tokyo Japan och en av Asiens största och mest inflytelserike independent musikförläggare. Han har placerat låtar en rad platinum säljande artister som Arashi, KAT-TUN, EXILE and Koda Kumi för att nämna några. Hide har ett förflutet som DJ och har som upphovsman själv skrivit åtskilliga japanska listettor.

DIRTY LOOPS

Numera världskänd supertrio. Hyllade av alla från Stevie Wonder till Adele för deras extremt musikaliska tolkningar av klassiska poplåtar på Youtube. Dirty Loops debutplatta släpps till hösten av Universal Music Group i USA.

DANNY SAUCEDO

Svensk popartist med en uppmärksammad karriär som startade i svenska IDOL 2006. Danny har sedan dess varit verksam som både soloartist och som del i den svenska super trion EMD. Danny har flera gånger varit med i svenska melodifestivalen,

ERIK LIDBOM

Producent, låtskrivare och multiinstrumentalist. Erik ses av många som asiens största västerländska producent med sina 45 listettor i Japan för band som ArashiEXILENamie AmuroKumi Koda and BoA.

TOMMY DENANDER

Svensk gitarrist, producent och sessionmusiker med världen som spelfält. Tommy har spelat med alla fran Toto till Paul Stanley och är idag en uppskattad clinicföreläsare med sin egendesignade VGS gitarr.

LENA LOFALK

Lena är advokat på byrån Nord & Co med inriktning på immaterialrätt, media och IT-rätt, tvistelösning, kommersiella avtal och bolagsrätt.

STAFFAN BOSTRÖM

Staffan är advokat på advokatfirman Bird & Bird och han har många års erfarenhet av musikbranschen. Hans huvudinriktning ligger på immaterialrätt och frågor om copyright och varumärken. 

GUSTAV RADELL

Är marknadschef på Google Sverige och har arbetat inom företaget sedan 2007. Gustav är passionerad musikälskare med en ovärderlig inblick i den digitala världen.

CARL BONNIER

Carl Bonnier arbetar idag inom TV4-Gruppen som ansvarig för den digitala videotjänsten Filmnet. Carl har en finansiell bakgrund med examen från Handelshögskolan och mångårigt arbete inom företagsförvärvsbranschen med fokus på mediemarknaden. Carl är även gitarrist och sångare i band och brinner för all form av musik.

RAMI YACOUB

Rami Yacoub är en svensk musikproducent och låtskrivare och tidigare del av de framgångsrika musikstudiorna Cheiron och Maratone. Tillsammans med Max Martin och andra producenter har han skrivit och producerat låtar för artister som Ariana Grande, Backstreet Boys, Pink, Britney Spears, Nicki Minaj, Enrique Iglesias, Céline Dion, N sync och One Direction. Rami kommer också finnas på AMB Tingsryds Advisory Board.