Partners

Gibson

ACADEMY OF MUSIC & BUSINESS kommer ur en idé från mig och skolans rektor Magnus Lundin. Vi ville skapa en skola som vi skulle ha velat gå på i 16 års åldern. Vi ville utmana stolssystemet en aning och se om det gick att tänka annorlunda. åtminstone för de unga musiker som råkar vara födda under kanske det bästa decenniet när det gäller Musikindustrin. Inte bara ville vi att de skulle förstå magilen att kunna spela musik ihop med likasinnade, vi ville också att de skulle förstå affären bakom musik. Vi ville utbilda dem från de föråldrade tankesäten till vad framtiden skulle kunna erbjuda för möjligheter för en person med ett kreativt sinne. Därmed B’t och AMB som står för affärsintelligens. Vi ville också tillämpa en ” can do phiolosphy” för varje enskild student genom en revolutionär läroplan baserad på kärnvärden och individuell utveckling som heter ”MY BETTER ME”.

Vi hade redan från början mycket ambitiösa planer, särskilt när vi bestämde oss för att etablera vår första skola i en liten by i södra Sverige som heter Tingsryd. Vi var övertygade om att om en ung student kände som att de kunde få ” ang for their buck” som man säger i USA, skulle de komma till skolan och aldrig vilja lämna den – oavsett vart den var belägen!

SOM DRÖMMAR GÖR SÅG JAG REDAN INNAN DET ENS FANNS EN BYGGNAD ETT UNIKT SAMARBETE.

– GIBSON. Det har inte funnits ett brand inom gitarr världen sedan jag var en ung musiker som har tagit mig till ett trevligare universum än just GIBSON. Det var det gitarren som alla gitarrister av betydelse valde. Alla från Jimmy Page till Ace Frehley till Zakk Wylde. GIBSON var därmed en stor del av min musikaliska resa och jag ville att alla elever skulle ha en liknande upplevelse. Jag ville införa samma vilda, otämjda energi av rock and roll våra 16-åriga studenter och med en glasklar tydlighet kom det till mig – GIBSON Auditorium, en hel byggnad för musik!

Med ett toppmodern scen, 450 sittplatser och avancerad ljusrigg, som skulle få besökare att tjippa efter andan.

Tanken var lika stor som det var helt galen. Jag åkte så till Berlin för ett möte med europa VD’n Boris Loehe och hans GIBSON team! Överraskande nog kom de överens om att komma till Tingsryd för att försöka bilda sig en egen uppfattning och förstå mina idéer. Boris förstod genast, tillsammans med Joerg och andra underbara kollegor vad vi såg framför oss och bestämde sig för att hoppa på tåget. Sedan dess har vi inhyst fantastiska artister i Auditoriet och det har gjort sig ett eget namn inom musikcirklar i Sverige. Vi har också skapat ett litet tv-format run själva auditoriet kallat ” NIGHT AT THE GIBSON AUDITORIUM” där unga studenter intervjuar musik profiler, som musiklegenden David Foster, Daniel Ek grundare av Spotify samt Steve Angello för att nämna några.

Majoriteten av våra elever har nu blivit förälskad i sin första Les Paul, ett beslut som kommer att påverka dem som musiker för resten av livet.

AMB är en högstadium där 25 procent av de 180 studenterna spelar gitarr (som deras ” örsta” instrument) men över 50% kan spela gitarr. 50% är även sångare men i har också studenter som inritar sig trummor, bas, piano spel. Alla elever måste spela minst ett instrument. Det vi som ett kriterium.

Olika TV format hur redan huserat i auditoriet , och DISNEY UK valde under förra året att göra en hel TV serie runt just skolan där GIBSON fick en stor spotlight. Programmet har sänts i all nordiska länder under namnet MUSIC ACADEMY.

Vi är nära att öppna ytterligare två ACADEMY OF MUSIC AND BUSINESS , en I Vara 2017 och en i Örnsköldsvik 2018.

Även dessa skolor kommer ha ett GIBSON Audoitorium.

Som en sann KISS-fan vände jag omslaget på den berömda LOVE GUN-plattan och i slutet av tack listan läste jag: ” Paul Stanley plays Gibson guitars cause he demands the best!” En god anledning att göra samma sak!

Ett stort tack igen till GIBSON Guitars för ert fantastiska support.

Andreas Carlsson
VD för AXB Education AB

Starbucks

AXB Education är stolta över att ha inlett ett exklusivt samarbete med Starbucks Coffee i Sverige.
På alla våra skolor kommer det finnas ett Starbucks On The Go.

halfstarbucksstand