Läsåret 2019-2020 ännu inte uppdaterat.

Håll utkik här för kommande föreläsningar och andra events på ARB. Du kan också följa oss på Facebook och Instagram (@arbkristianstad) för de senaste nyheterna!

2019:

Januari

Fre 11 januari – Studiebesök på Kristianstadsbladet som avslutning på arbetsområdet kring massmedia.

Mån 14 januari – Studiebesök på C4 Shopping som start på vårt inledande samarbete. Daniel Eklund (centrumchef) och Madeleine Jivhed (marknadskoordinator) tar emot oss.

Lör 19 januari – Öppet hus på ARB mellan kl 11-14.

Tor 31 januari – Öppet hus på ARB för alla ICA-handlarna.

Februari

Tor 7  februari – Studiebesök på Sweden Rock Festivals huvudkontor i Sölvesborg. Vi tar tåget dit och VD Mats Natvig tar emot oss och beskriver bland annat parametrarna inom entreprenörskapet.

Mån 11 februari – Jens Hultman kommer till ARB och föreläser. Jens är professor i företagsekonomi med inrikting marknadsföring och retail vid Högskolan i Kristianstad.

Fre 15 februari – Vi får besök på ARB av ICA Tollarp. Michael (ICA-handlare) och Håkan (butikschef) ger oss bland annat en insyn i hur det är att driva butik med allt vad det innebär.

Mars

Tor 7  mars – Madelene Eregård, SYV och arbetsmarknadskonsult på Manpower, besöker oss. Eleverna på ARB är attraktiva och väcker stort intresse hos företagare och organisationer. För att förbereda eleverna och samtidigt öka deras kompatibilitet med väntande bransch och näringsliv har Madelene en information och workshop kring att söka jobb och genomgå en anställningsprocess.

April

Tor 25 april – Som ett led i vårt samarbete med Högskolan i Kristianstad i allmänhet och deras ekonomprogram i synnerhet kommer vi nu i årskurs ett att göra ett studiebesök. I årskurs två och tre kommer vi att besöka HKR i samband med föreläsningar och andra events. Oavsett om våra elever har för avsikt att studera vidare eller ej så är vi övertygade om att detta är ett givande samarbete som gagnar eleverna på flera olika nivåer.

Maj

Tor 9 maj – Studiebesök på ICA Supermarket i Tollarp. Deras butik står inför stora förändringar och det är en process som eleverna på ARB kommer att vara delaktiga i.

Agenda