VAD STÅR ”X” FÖR I VÅRA UTBILDNINGAR?

Det kan var musik, gastronomi, sport, handel, programmering, entreprenörskap eller varför inte jordbruk. X symboliserar en variabel. Vad framtiden kommer att efterfråga för kunskaper av oss människor vet vi ännu inte, och därför vill vi att X’t alltid ska vara öppet för diskussion.

"B" som i Business

Om vi nu har rett ut X vad står för, vad står då B för? Det står för Business eller Business intelligens om man så vill. Det som man kan kalla kunskap om sin egen bransch, och kanske till och med vart den är på väg. AXB vill få människor att reflektera rätt om vad man gör med sin tid. Ge ett helikopterperspektiv, ett affärsmässigt tänk, som kan rättfärdiga och utveckla elevens färdigheter. Att se nya intäkströmmar och spännande allianser som ännu inte uppstått. Vi vill med vår ”Businessdel” att skolan ska insprirera och ge eleven rätt verktyg att finna sin väg. Att med en god värdegrund, och tankar som är rotade i gott affärsmannaskap, ge eleven chansen att förstå sin bransch och kanske till och med påverka den.

När vi tryckte upp vår första skoljacka så hamnade en slogan, lite av en slump, på ryggtavlan. Det blev ”Creativity never sleeps”. Ingen kan veta när den där briljanta idéen dyker upp i ens huvud, och med businesstänket i ryggen kan du dessutom förädla den och göra den till något fantastiskt. En idé är alltid bara en idé, tills någon gör något stort av den.

Advisory board

Skola kan lätt bli frånåkt av tiden själv. Därför har vi knutit ett nätverk av föreläsare och mentorer som kan uppdatera våra utbildningar så att de ligger i takt med tiden. Vill eleven bli musikproducent ser vi så klart till att den får lyssna på några av de mest framstående inom musikbranschens alla områden. Från materialrätt och management till artister och musikproducenter. Vi tror på att kunskap är en färskvara, som bäst lärs ut av de som är verksamma i branschen.

Med det sagt har vi såklart också en fantastisk lärarkår, alla handplockade efter de värderingar som bygger vår skola. De kommer från hela Sverige precis som våra elever gör. Vi tror på ett möte mellan lärare och elev som bygger på transparens och en ömsesidig repekt. Vi tror på gemensamma luncher och på öppna lärarum.

Vi håller skolan öppen till 22.00, sju dagar i veckan, alltid med en lärare på plats om man känner att man har kommit efter med en läxa eller vill stanna kvar och fördjupa sig inom någon ämne.